Vitrinekast Raffles met twee grote en twee kleine deuren. Gemaakt van hergebruikt teak.

Vitrinekast Raffles met twee grote en twee kleine deuren. Gemaakt van hergebruikt teak.

adviesprijs: €1481,-€ 1333,-u bespaart: € 148,- (10%)

Raffles vitrinekast van gerecycled teakhout. Deze kast is gebouwd volgens een klassiek model maar is modern uitgevoerd. De kast is voorzien van een klassieke kroonlijst die echter strak en modern is vormgegeven. De kast heeft verzonken panelen die zonder verstek in de sponningen zijn gezet en staat op vier pootjes die taps toelopen. De bovenste deuren zijn ingezet met glas en sluiten een opbergruimte af met drie legplanken er in. Onder de grote deuren zit een kleine lade ingebouwd met een ringgreep. Helemaal onderin de kast zijn twee kleine deurtjes ingebouwd die zijn voorzien van panelen die uitgevoerd zijn in erg speciaal hout. De hele kast is gemaakt van gerecycled teakhout. Dit hout is afkomstig van oude huizen en hutten in Indonesiƫ. Waar dit hout normaliter al een prachtige vintage uitstraling heeft, zijn de panelen van de onderste deurtjes gemaakt van het buitenste hout wat van deze huizen af komt. Doordat dit specifieke hout altijd heeft blootgestaan aan de elementen is dit ontzettend verweerd en verkleurd. In deze buitenste laag werd bij de afbraak van het bouwwerk ook het partijnummer van het hout gekerfd. Deze nummers ziet u hier en daar terug in het hout, wat de geschiedenis van dit hout erg dichtbij brengt en het meubel een uniek karakter geeft.

De kast biedt erg veel opbergruimte en combineert hiermee esthetiek en praktisch gemak op een unieke manier. De kast is 130 centimeter breed, 50 diep en 210 hoog.

De panelen van de deuren zijn van bijzonder hout gemaakt wat deel heeft uitgemaakt van de buitenkant van een dergelijk gesloopt huis. Doordat dit hout altijd aan weer en wind heeft blootgestaan heeft dit een bijzonder verweerd en geleefd uiterlijk. Deze buitenste delen werden bij de sloop van het huis gemarkeerd zodat duidelijk was van welke slooplocatie dit hout afkomstig was. Deze nummers ziet u terug in de panelen en dit zorgt ervoor dat de kast werkelijk historie ademt. Door het gebruik van deze houtsoorten heeft deze kast een uitstraling waar u niet omheen kunt en die u weinig zult tegenkomen bij andere nieuwe meubelen. De kast is volledig gebouwd met behulp van klassieke houtverbindingen zoals pen-gat verbindingen en zwaluwstaartverbindingen. Dit voegt extra karakter aan de kast toe en zorgt ervoor dat hij solide is.

In de binnenkant van de kast zijn drie legplanken geplaatst en de deur is voorzien van een slot.

Wilt u deze kast, of meer van onze teak meubelen komen zien bij ons in de showroom? Wilt u direct een bestelling plaatsen? Of gewoon meer informatie aanvragen?
Bel +31 (0)50 579 1414 of stuur ons een bericht

Uw bericht is met succes verzonden!

Bedankt voor uw bericht ! Wij hebben uw bericht ontvangen en wij zullen z.s.m met u contact op nemen!

Afmetingen Afwerking Art.nr.
130 x 50 x 210Glad80326

* Verplichte veld

Meubel specificaties
Aanbevolen meubelen
Afwerking mogelijkheden

Meer over afwerking en styling opties
Afmetingen Afwerking Uw prijs Art.nr.
130 x 50 x 210Glad€ 1333,-80326
Toon alle beschikbare afmetingen en afwerkingen
Eettafel Dingklikuw prijs: € 485,-adviesprijs: € 539,-u bespaart: € 54,-
Teakhouten salontafel Cube met ladeuw prijs: € 185,-adviesprijs: € 205,-u bespaart: € 21,-
Teakhouten salontafel Cube met onderplankuw prijs: € 164,-adviesprijs: € 182,-u bespaart: € 18,-