Afwerkingen

Onze meubelen zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. De meeste meubels zijn verkrijgbaar in een gladde, geborstelde en koloniaal bruine afwerking. Op de site staat per meubel vermeld in welke afwerkingen het verkrijgbaar is. Hieronder iets meer over de verschillende afwerkingen.


Glad

Meubels die glad zijn afgewerkt hebben geen verdere behandeling ondergaan. Het oppervlak is ook niet gelakt met blanke lak of vernis maar is echt puur hout. Het hout is geschaafd en heeft een egaal oppervlak.


Geborsteld

De meubelen zijn na montage bewerkt met een staalborstel, waardoor het zachtere materiaal van het hout wordt weggeborsteld en de nerfstructuur van het hout geaccentueerd wordt. Het oppervlak van het hout wordt hierdoor grilliger, voelt ruwer aan en het hout ziet er geleefd uit. Meubels in deze afwerking hebben een ruwe, geleefde uitstraling en wekken de indruk dat ze decennia gebruikt zijn geweest. Deze afwerking geeft een meubel extra karakter.


Koloniaal bruin

Meubelen met deze afwerking zijn gelakt in een koloniaal bruine tint, waardoor nog wel de nerfstructuur zichtbaar is maar waardoor de meubels een donkerdere uitstraling hebben zoals in de koloniale stijl gebruikelijk is. Veel van onze meubelen lenen zich uitstekend om in een koloniaal interieur geïntegreerd te worden.