Teak meubelen van gerecycled hout.

De meubelen van Romania Meubelen zijn gemaakt van gerecycled teakhout. Dit hout vindt zijn oorsprong in Indonesiƫ en is afkomstig van oude hutten, boten, banken en andere bouwwerken die gesloopt worden. Dit hout wordt na de sloop opnieuw gebruikt voor het bouwen van onze meubelen. Dit hergebruikt kent vele voordelen.

Dit hergebruikte teakhout heeft een prachtige geleefde uitstraling die u niet snel terug ziet in meubelen van nieuw hout. Het hout heeft al een heel leven achter zich en is hierdoor prachtig verkleurd. Onze meubelen hebben hierdoor een uniek doorleefd en vintage uiterlijk, waardoor ze erg veel sfeer uitstralen. Het hergebruik van dit teakhout maakt onze meubelen tot een duurzame keuze. Al onze meubelen zijn dan ook FSC-gecertificeerd. Al laatste zorgt het hergebruik van dit materiaal ervoor dat de eigenaren van het gesloopte bouwwerk iets terug kunnen krijgen voor hun oude huis, zodat zij de bouw van een nieuw, stenen huis, kunnen financieren.

Doordat dit teakhout eerdere toepassingen heeft gehad, zitten er hier en daar inzetstukjes in op plekken waar vroeger een spijker of een gat heeft gezeten. Dit geeft de meubelen extra karakter en laat de geschiedenis van het hout echt leven.

Teak is een erg duurzame houtsoort, die erg weerbestand is en een prachtige warme uitstraling heeft. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat het hergebruikt wordt, zeker wanneer het zo'n prachtig materiaal is om meubelen van te bouwen.